S’ha anul·lat el model 179

Aquest trimestre no s’ha de presentar la declaració informativa de la cessió d'ús d'habitatges amb finalitats turístiques .

S’ha anul·lat el model 179

Des del 2018, els professionals que actuen com a intermediari en el lloguer d’immobles amb fins turístics (administradors de finques, API s, plataformes col·laboratives d’internet, etc.) han de presentar a Hisenda el model 179 (declaració informativa de la cessió d'ús d'habitatges amb finalitats turístiques). En aquesta declaració, que és trimestral, s’han d’incloure, entre altres dades, les següents:

  • Habitatge ofert en lloguer (amb referència cadastral), així com dades del titular
  • Identificació dels arrendataris i de l’import que han satisfet
  • Data d’inici del lloguer i nombre de dies que s’ha cedit l’habitatge

Doncs bé, segons la sentència del Tribunal Suprem del 23 de juliol de 2020, la norma que regula l’obligació de facilitar aquesta informació ha quedat sense efecte. Aquesta anul·lació es deu a que, abans d’introduir aquesta nova obligació informativa, Espanya hauria d’haver notificat a la Comissió Europea la seva intenció d’aprovar-la, circumstància que no va ocórrer.

Així doncs, a partir del tercer trimestre de 2020 —és a dir, a partir de la declaració d’aquest mes d’octubre— i mentre l’administració no solucioni l’error indicat, no existeix l’obligació de presentar aquest model.

 

 

Feu clic aquí per a accedir a una nota que s’ha publicat a la web de l’AEAT en la qual s’informa de l’anul·lació del model 179.

 


Subscriu-te a la nostra newsletter